Rob Jansen

Ik ben gematigd recreatieve hardloper, minimaal 4x per week bezig met training. Zowel individueel als met de groep. Mijn gelopen tijden zijn niet zo spannend als de tijden vermeld op deze website, toch even mijn ooit gehaalde beste tijden zijn: 5 km: 19:12 / 10 km: 43:53 / 1/2M: 1:38 en de M: 3:53:54. In totaal heb ik acht marathons gelopen, merendeel in het buitenland.

Mijn passie is naast hardlopen de fotografie. Elke foto kan een verhaal bevatten, een herinnering of is gewoon donders mooi. Soms is zwijgen beter dan het proberen in woorden te vatten. Het werken met photoshop is hier een prettig uitvloeisel van om de foto nog spannender te maken. Ook maak ik regelmatig foto’s bij hardloopwedstrijden / trails / evenementen. Mijn portfolio is te bekijken op www.awayvisuals.nl. 

Reizen, ja wie houdt daar nu niet van, hoor ik je zeggen. Dat klopt. Met name Afrika en nog specifieker, Noord tot Midden-Afrika heeft mijn voorkeur. Andere landen worden uiteraard niet uitgesloten. Getogen in de zestiger jaren is muziek nog steeds een must om de dagelijkse sleur een feestelijk tintje te geven. ‘Music is my escape from all bullshit in life’. De bands van de sixties zijn merendeels ingewisseld voor wereldmuziek. Zowel van oost naar west als van noord naar zuid. Belangrijkste hierin is ritme, hetgeen ook geldt voor het leven van alle dag.

Momenteel ben ik gepensioneerd en hou mij naast, hardlopen en fotografie bezig met het bijhouden van diverse websites en social media o.a. voor Running Team Liemers.