Joost Vollaard

Ik ben fysiotherapeut sinds 1996 en sportfysiotherapeut sinds 2007. Sinds 2017 ben ik verbonden aan Running Team Liemers.

Ik loop hard sinds m’n 12e, vroeger op de baan, nu ben ik enthousiast trailloper. M’n PR op de marathon is 2.56, van lang geleden in Amsterdam.

Ik heb lang gewerkt in de sport-polikliniek in het Bronovo-ziekehuis in Den Haag, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het revalideren van sporters na operaties (oa kruisbanden, fracturen) en overbelastingsblessures. In 2012 heb ik de praktijk Topsportief opgestart met een vestiging in Arnhem en een vestiging in Haarlem.

Daarnaast ben ik sinds 2004 werkzaam bij het atletenmanagementbureau Global Sports van Jos Hermens, de laatste jaren werk ik met name met Keniaanse topatleten zoals Eliud Kipchoge, Faith Kipyegon en Geoffrey Kamworor. Ik begeleid de atleten bij de grote marathons (Berlijn, Londen, Chicago, New York), Diamond Leagues en kampioenschappen oa de Olympische Spelen in Rio en de Wereldkampioenschappen atletiek in Londen en Doha.

Van 2007 t/m 2015 was ik werkzaam bij de Atletiekunie, op Papendal en bij diverse trainingsstages en Europese en Wereldkampioenschappen atletiek oa WK’s in Moskou en Peking.

Mijn specialismes zijn: soft-tissue behandelingen, revalidatie post-operatief/na overbelastingsblessures en het maken en opbouwen van oefenprogramma’s op maat.